Herta Muller fiica de ofiter SS

Pentru ca ipochimena este fica de ofiter SS i se iarta toate.  Din prezentarea de pe internet nu se deduce decit ca mama a fost deportata 5 ani in Ucraina. In calitatea sa de fost ofiter SS ce s-a intimplat cu tatal ? Orice s-ar fi intimplat, ea s-a nascut pe 17 august 1953 si a BENEFICIAT de tot ce beneficia un copil romin. Fara discriminare. A mers la scoala elementara, la liceu si la facultate.

Dar, in calitatea ei de fiica de ofiter, nu  a fost, probabil suficient de adulata. Asta i-a cazut greu la stomac si s-a innacrit. Atit de tare, incit nu i-a trecut nici azi…

Mai stiu eu pe cineva care a patit-o cam la fel.

Una dintre cele mai bune dintre prietnele mele din facultate a avut o mama care se tragea dintr-o veche familie de potentati de dinainte de razboi. N-am stiut niciodata cit de sus a fost. AM dedus, numai.

Mama cu pricina a ramas in grija mamei ei, devenita vaduva imediat dupa ce a avut-o pe ea. Femeie cu glagorie, aceasta a pornit de la zero, nu si-a plins de mila si a pus osul la treaba. Adica a muncit fizic si si-a facut o meserie, si-a crescut fiica si, apoi si nepoata.

Cind le-am cunoscut eu, mama era functionara la ceva iar nepoata era colega cu mine…

Am terminat amindoua medicina iar prietena mea a plecat la Constanta, unde, dupa niste ani a facut o mezalianta de neinteles pentru mama ei. S-a maritat cu un amarit de inginer fara pedigri. Rezultatul: de inima rea, mama ei a facut accident vascular cerebral si a MURIT. A gasit-o N. dupa vreo 3 zile, intrata in descompunere.

N.este unul dintre cei mai buni oftalmologi ai Constantei. Nu poarta pica nimanui, nici celor care ar merita asta. Dar, evident, nu i-a dat nimeni nici un premiu cum i-a dat ipochimenei de mai sus.

Bunul simt si corectitudinea nu se rasplateste in lumea premiilor Nobel.

Se rasplateste cu cel de pace, o atitudine antipace, cu cel pentru literatura unurmas al unui fost ofiter SS. Si multe altele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: