Musaca

M-am tot gindit cum sa fac musaca fara carne. Mi s-a sugerat sa fac cu ciuperci. Nu prea cred ca se potriveste gustul de ciuperci cu cartofii. Si atunci mi-a venit ideea sa fac cu vinete.

Zis si facut.

Am cumparat trei vinete medii de la taranii mei din piata 7 Noiembrie. Jumatate de kilogram de ciuperci si doua fileuri de pangasius. Doua legaturi de marar. Pe asta degeaba l-am luat, ca am uitat pe und le-m pus.

Vinetele le-am curatat de coaja, le-am taiat rondele si le-am lasat sa stea cu sare.

Ciupercile le-am curatat si le-am fiert.

Am dat prin mixer ciupercile, o ceapa tatiata marunt, pestele. Pasta am amestecat-o cu patru albusuri si ceva faina, vreo lingura. Arome: piper, nucsoara, niste boia dulce de ardei, curry. Sare. Mararul l-am uitat.

Am spalat si stors vinetele apoi am asezat pe fundul unei cratite data cu ulei, jumatate din ele. Am pus umplutura si am pus restul de vinete deasupra. Peste ele am pus un strat de rondele de rosii, suc de rosii din rosiile din gradina si am mai stropit cu ulei.

Acum totul este la cuptor. Astept rezultatul.

5 răspunsuri la Musaca

  1. geomarz spune:

    Rezultatul este rezonabil.
    Nu se compara cu cea adevarta, dar este comestibila.

  2. Manole spune:

    Cred ca trebuie sa iasa buna!
    Astept confirmarea ! 😀

  3. geomarz spune:

    Da. A fost foarte apreciata desi am avut emotii.
    Doar ca avea concurenta intr-o placinta cu mere cu foaie fragede dintrei tipuri de grasime.

  4. NFRez spune:

    Adica musacaua adevarata ce avea? Nimic nu se compara cu originalul. Bine eu o stiu doar pe cea cu cartofi si carne. Poate ca as schimba tipul carnii dar restul……(graii eu , cel ”priceput” intr-ale bucatariei). Sa nu dati tare, ca doar ma bagam si eu prin bucataria altuia (vestita de asemenea) ca prin a mea bate vantul 😉

  5. geomarz spune:

    In general, produsul nimt musaca, presupune un strat totcatura de carne intre oua straturi de legume (cartofi, vinete, dovlecei, conopida).
    Eu stiam de acasa de la mama, musacaua cu piure de catrofi. George stie cu cartofi cruzi taiati felii. Se mai face si cu cartofi fierti in coaja taiati felii…
    Si daca ai prins spilul, poti face din orice.
    Eu, din cauze strict independent de vointa mea, trebui sa inventez ce scrisei mai sus.
    Si nu dau de loc, nu te mai victimiza atita !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: