Pateul de ficat

Eu il fac numai din ficat de pasare.

Ingrediente

  • – 0,5kg ficat
  • -2-3 cepe mari
  • – citeva linguri de ulei
  • – un pachet de unt
  • – piper, sare, nucsoara, boia dulce de arde (eventual)

Tehnologie

Pun apa sa fiarba intr-o craticioara adecvata. Cind fierbe, pun ficateii si las sa clocoteasca vreo 3-5 minute amestecind . Controlez fierberea intepind cu furculita. Daca nu mai iese singe fierberea este gata. daca se lasa mai mlut, nu mai se obtine pasta omogena. Ficatul prea fiert este aspru.

Intre timp, intr-0 craticioara cu capac pun uleiul, Cind este incins adaug ceapa si sarea. Las sa se incinga bine si adaug o cantitate mica de apa. Las sa se fiarba la foc lent, cu capac si amestecind din cind in cind. Daca se evapora apa, mai adaug pina ceapa se topeste. Nu trebuie sa se arda. Rezultatul est o pasta translucida, usor galbuie. Las la racit, normal sau fortat punuid vasul intr-o baie de apa rece.

Fiactul racorit bine il dau prin masina de tocat.

Peste al adaug untul care a stat la temperatura caemrei. Omogenizez. Adaug apoi ceapa si omogenizez din nou. Sarez, condimentes si dau totul la frigider pina a doua zi.

Preperatul NU rezistala frigider mai mult de 3 zile.

Pus la congelator, dupa decongelare mai trebuie omogenizat o data.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: