Japonia refuza sa prelungeasca Protocolul de la Kyoto…

La Cancun a avut loc o noua conferinta internationala pe tema incalzirii globale si a comportamentului comun al natiunilor lumii fata de aceasta problema.

Trebuie facuta o scurta notificare. Protocolul de la Kyoto a fost conceput si semnat in 1997 plecindu-se de la ideea incalzirii globale a Pamintului care s-ar datora emisiei de CO2 in atmosfera, CO2-ul provenind din activitatea umana industriala si avind ceea ce s-a numit „efect de sera”. El a fost semnat de o serie de state (167) care se angajau sa-si reduca emisiile. Nota bene, SUA nu a semnat niciodata acest protocol. Statele semnatare urmau sa dezvolte politici in acest sens, daca nu aveau sa fie penalizate. Protocolul a stabilit niste cote pentru fiecare stat (nu cunosc regula dupa care au fost stabilite) cote care puteau fi tranzactionate !!!

Altfel spus, un stat industrializat platea altuia, neindustrializat, pentru ca acesta sa-i vinda lui cota de emisie. Pe scurt, nimeni nu si-a redus nimic in lumea buna, dar unii s-au considerat indreptatiti sa produca in  virtutea faptului ca au cumparat cota de la unii care si asa nu produceau mai nimic. Singurele state care au redus au fost cele ale vechiului Trata de la Warsovia dar si acestea nu pentru ca au dezvoltat cine stie ce tehnologii de virf, ci, dimpotriva, pentru ca si-au distrus industria „socilaista”. Printre acestea, Romania a excelat. Nu mai produce nimic si nici CO2.

Incepind cu februarie 2005 statele care au semnat respectivul protocol si care nu si-au indeplinit angajamentele urmau sa inceapa a plati penalizari… In vara aceasta Franta a avut parte de o agitati pe aceast tema…

Numai ca ipoteza efectului de sera indus de CO2 de origine umana este pusa din ce in ce mai mult sub semnul intrebarii de din ce in ce mai multa lume, este combatuta cu indirjire de cea mai dinamica economie a lumii (China) si intilnirea de la Cancun care urma sa prelungeasca Protocolul de la Kyoto se pare ca nu va mai fi semnat de mai multe tari printre care chiar Japonia…

Reclame

One Response to Japonia refuza sa prelungeasca Protocolul de la Kyoto…

  1. Nu ştiam despre CO2 nimic.

    Cred că am înţeles de ce vindem noi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: