Egipt 2011

Scenariul loviturii de stat din Egipt s-a complicat. Altii au adaugat o alta componenta. Initiatorii evenimentelor au pierdut din vedere ca acolo sint arabi. Si arabii (sa nu ma intelegeti gresit, arabii nu sint simpatiile mele, dimpotriva sa zice…) nu fac jocurile a asa cum le cinta europenii. Arabii au alta vlaga in ei. Daca tarile  „socialiste” erau fascinate de „cultura” occidentala tarile arabe nu sint. Lumea araba coexista cu lumea occidentala dar este destul de puternica pentru a-i face fata si a reprezenta o alternativa.

Nu admir sistemul de valori arab. Nu-l cunosc decit putin si nu-l inteleg aproape de loc. Nu-l consider superior sistemului meu de valori, care este de factura crestina si partial occidentala dar respect coerenta si puterea lui. Lumea occidentala a deraiat de mult. Oamenii au disparut aproape total din calculele politicienilor occidnetali (din cele ale politicienilor locali au disparut de tot) fiind inlocuiti cu „consumatorii” fara culoare. Lumea araba, insa, este altceva. Functioneaza dupa legile ei. Isi pastreaza traditiile. Reactia la gluma aceea de proasta calitate cu caricturile prorocului sint ilustrative pentru asta.

O dovada ca este asa, sint manifestatiile PRO Mubarak din Egipt. Manifestatii prezentate de servilele servicii de mass media occdientale drept inscenari ale politiei si securitatii loiale Presedintelui. Asa ceva nu s-a intimplat in Romania. Pe Ceausescu l-au tradat cu totii, cu securitatea in frunte…

Reclame

2 Responses to Egipt 2011

  1. nelucraciun spune:

    Pe Ceauşescu nu l-a trădat nimeni…a mai avut o şansă, atunci, la ultimul congres, când lumea aştepta să se retragă. Nu a făcut-o, s-a trădat singur!

    Ţin minte cum urmăream la serviciu, cu sufletul la gură, discursul ceauşescului, la un telecolor şi cât de dezamăgiţi am fost cu toţii pentru înşelarea speranţelor pe care, noi fraierii, ni le făcuserăm…
    Apropo de articolul anterior, la voi la Bucureşti a fost revoluţie, dar una a băieţilor şmecheri care îşi doreau tainul. Şi l-au căpătat. Iar la Timişoara a fost o răscoală, sinceră, din suflet, dar fără rezultatele dorite.

  2. geomarz spune:

    Posibil. Nu te contrazic. Stiu numai ce am vazut. Ciudat este ca abia acum inteleg ce am vazut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: