Lumea araba- Libia

In mod cit se poate de democrat, ONU a hotarit sa intervina in Libia, unde, cu totul intimplator, Gaddafi era pe punctul de a recistiga controlul asupra intregii tari. Scopul ONU este strict umanitar, desigur: aprarea civililor fara aprare. Asta, aprarea, se face din avioanele care vor pleca de pe aeroporturile Italiei si portavioanele NATO aduse degraba in Mediterana.

Bine inteles ca rezolutia ONU nu are nimic de-a face cu petrolul Libiei si cu declaratia (neinspirta)  a liderului ei ca va inlocui companiile englezesti cu cel chineze si braziliene…

Up date.

Neavind eu somn in noaptea asta, m-am tot uitat pe TV-uri si peste tot erau pasnicii civili fara aparare calare pe cite un dispozitiv interesant: un postament, pe postament un scaun rotativ comandat de nsite pedale. Alaturi de scaun este fixata o arma puternica care trage ca o mitraliera cu niste benzi de cartuse. Individul filmat tragea cu maiestrie spre niste avioane, in timp ce-si schimba rapid pozitia manevrind pedalele tocmai mentionate. In afara de acest tip de civili pasnici am mai sesizat unul. De data aceasta este vorba de insi pedestri care au la sub-brat niste minirachete (asa le zic eu nu stiu cum se numesc, este vorba de nsite tuburi care au in virf un proiectil cu aspect de miniracheta si care pus pe umar ii permite cetateanului pasnic sa stearga de pe fata pemintului alti cetateni psnici  si nu numai, impreuna cu armele lor) pe care le minuiau cu maiestrie si sareau in sus de bucurie cind reusaeu sa spulbere niste semnei, probabil din tabara adversa sau dintr-a lor ca nu mi-am dat seama.

Acesti civili pasnici urmeaza sa fie sustinuti de avioane NATO aciuate pe aeroporturile din Italia (asta o stim) dar si din Spania (astora nu le-a ajuns atentatul de cu niste ani din Madrid) . De asemenea, in ajutor e vor sosi si tari neutre ca Franta, Cnada, Danemarca, Norvegia si, evident, Anglia cea care nu-si protejeaza companiile extractoare de petrol. Cum nu a facut nici presiuni asupra guverunului Nastase, de la vremea aceea sa vinda cu o suma derizorie Complexul de la Galati indienilor care, dupa cumpararea acestuia a saltat de pe locul 4 mondial direct pe locul 2. (Industria romanesca „un morman de fiare vechi” cum bine spusese in 90 vasnicul Om fara Git).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: