Miaden

In 1980 am cunoscut-o pe prietena mea R.

La vremea aceea era dupa niste experiente dure. Printe intimplarile care o marcasera intr-un fel sau altul se numara si o sterilitate secundara dupa 2 ani de contraceptive orale. Pierzindu-si speranta de a mai avea copilul ei, a hotarit sa adopte o fetita de 4 ani care isi spunea Miaden. Povestea fetitei era complicata, ceva cu o mama tinara si un tata iresponsabil. Una peste alta, ramasese la o batrina care nu o mai putea ingriji, care, parca, nici nu-i era ruda prea apropiata. Asa au gasit-o cei doi, prietena mea R si sotul si M.

Au adoptat-o cu acte in regula si, dupa vreo doi trei ani, li s-a nascut si lor, un copil. O fetita.

R nu a facut niciodata diferenta intre fiica ei naturala si cea adoptata. Lucrurile nu au mers lin, probleme au aparut din ce in cemai grave. In adolescnta Miaden a fost un copil problema. La tinerete, la fel. Lucrurile pareau sa se linisteasca pe la 25 de ani, cind, s-a casatorit iar parintii adoptivi i-au cumparat un apartament in care s-a mutat impreuna cu sotul.

Nu am mai stiut nimic despre ea pina azi cind, mi-am revazut prietena si la trei ani dupa moartea sotului, M.

Cu aceasta ocazie am aflat ca Miaden s-a razvratit din nou, imediat dupa moartea tatalui vitreg. S-a prezentat la mama complet documentata, cu toate bunurile pe care le posedau parintii adoptivi cerind sa i se dea partea ei de mostenire, adica nu numai ce ii revenea ca succesiue dupa tatal decedat dar si ce i-ar fi revenit dupa moartea mamei adoptive.  Cu greu a aceeptat sa obtina numai ce-i revenea dupa tata…

De atunci, nu s-a mai vazut cu prietena mea. Ba chiar i-a spus ca n-are nici o important a ca a crescut-o. Erau sute de oameni care asteptau sa o infieze. Daca ar fi infiat-o altcineva, poate ca i-ar fi fost mai bine…

De unde imi vine sa cred ca intelepciune populara este singura sursa de orientare atunci cind esti la ananghie. Viata este prea scurta pentru a inventa singur legile tale. Ai posibilitate sa faci o singura incercare. Dupa care constati ca drumul ales nu este cel bun. Ca fiica adoptata nu-ti este asemanatoare, nu o intelegi si n-ai influentat-o cu nimic, fiica buna o mosteneste pe maica-sa in nebunia de fmailie, viata ta s-a scurs degeaba, fara sa ai linistea ca lasi in urma niste oameni intregi care sa te continuie pe tine si pe ai tai.

Singele apa nu se face.

Legaturile de singe sint mai putrnice decit ai crede la 20 de ani.

Bunatatea este luata, indeobste,  drept prostie iar smecheria drept calitate.

Prietenia este floare rara.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: