Crema pentru tortul Amei

Jumatate fiarta , jumatate unt.

In preseara evenimentului se pun 6 linguri de faina, 8 linguri de zahar, un litru de lapte. Se pun pe foc si se amesteca continuu pina se obtine o pasta omogena, bine legata. Cind este bine fiarta se adauga coaja de la o lamiie si zeama da la doua. Se omogenizeaza din nou si se lasa la racit pina a doua zi dimineata.

In dimineata urmatoare se pun doua pachete de unt intr-un castron suficient de mare si se fraca cu lingura de lemn pina se elimina toata apa incorporata. Ramine cam 2/3 din volumul initial. Cind untul este moale si nu mai are apa se adauga cite o lingura din pasta anterioara si se amestca energic pina se incorporezara tot.

Blatul (din pandispan) se taie in trei si se umple cu crema respectiva. Se orneaza si se lasa citeva ore la rece. Se pot adauga fructe glasate atit in umplutura cit si pentru ornare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: