Urzici

Ca se ne mai relaxam, o reteta cu urzici…

Dincolo de Prut, nu se maninca… Va vine a crede ? Mie, nu.

Deci urzicile le fac asa:

Se cumpara de la piata (sau se culeg, daca ai de unde si daca ai rabdare). Cite, cam de sacosa medie, mediu indesata.

Acasa se aleg de impuritati si de partile batrine. Se spala in mai multe ape, pina ce ultima apa este curata.

In timp ce te ocupi cu aceasta treaba interesanta (care ciupeste a naibii de tare) trebuie neaparat sa pui apa la fiert intr-o oala de vreo 4 litri, cam 2/3 din oala. Cind tocmai ai terminat cu nenumaratele linciureli apa incepe sa clocoteasca ca lumea. Atunci se pun urzicile in apa si se pazesc sa fiarba pret de vreo 10 minute, cel putin. Atentie mare ca au tendinta sa dea in foc.

Dupa ce au fiert, se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga.

In timp ce ele se scurg se caleste o ceapa mare in vreo 5-6 liguri de ulei. Se mai adauga sare si apa cite putina pina se inmoaie ceapa ca lumea.

Intre timp, urzicile scurse se toaca cit se poate de marunt. Se mai curata cam o jumatate de capatina de usturoi si se toaca si aceasta separt.

Urzicile tocate se adauga peste ceapa si amesteca bine si se acopera fie cu o parte din zeama in care au fiert, fie cu apa curata si sa mai lasa sa fiarba tot cam 10 minute. Se adauga cam 1/2 litri de lapte si cind dau in clocot din nou se leaga cu malai cam ca o mamaliga subtire. Dupa ce a fiert malaiul se adauga usturoiul tocat se mai amesteca vreun minut si se sparg 4-5 oua. Se amesteca viguros pentru ca totul sa se omogenizeze si gata… Se pot servi.

Recent am constat ca se potrivesc perfect cu salata de sfecla rosie cu putin hrean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: