Galusti cu prune

1. Se face un aluat de taietei (un ou, oun volum egal de apa, faina cit cuprinde pentru a se putea intinde cu sucitorul o foaie de 2 mm, 2,5 mm) se taie in patrate sa pune prcite o jumatatea de pruna pe fiecare patrat si se lipesc marginile etans. Se pun in apa care clocoteste si se lasa pina se ridica deasupra, dupa care se mai fierb 3-5 minute. Se scot cu strecuratoarea se lasa putin sa se scurga si se tavalesc intr-un amestec de pesmet cu zahar (cam parti egale) si arome.

2. Aluat din 2 kg de cartofi fierti facuti pure la care se adauga 4 oua, doua miini de gris, 3-4 linguri de zahar, un praf de copt si circa 1/2 kg de faina. Aluatu iese cam lipicios. Se pudreaza miinile cu faina si se fac intii guguloaie care se turtesc si se pune la mijloc pruna. Pe urma se aduna aluatul in jurul ei in asa fel incit sa o acopere in totalitate. Se pun in apa care fierbe. Mai departe se procedeaza ca mai sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: