Alt chek

Doua cani medii de zahar, 3-4 oua. Se amesteca. Se adauga 0 lingurita mica de sare si un pahar de ulei, ceva mai putin de jumatate din volumul de zahar. Se omogenizeaza si se adauga 400 de g (maximum, eu pun un pahar de kefir de 375 g) de kefir sau iaurt. Dupa omogenizare se adauga un praf de copt, doua pliculete de zahar vanilat si doua cani de faina.

De aici se pot urma doua cai.

Se coace toata compozitia si se pune la copt iar  intre timp se face o galzura de zahar si cacao (7-8 liguri de zahar cu tot atitea de apa si 2-3 de cacao, o nuca de unt). Cind coca este coapta se portioneaza fierbinte iar deasupra se toarna glazura deja pregatita, fiind fierbinte. Se lasa sa se raceasca pina a doua zi. Prajitura este de efect.

A doua varianta este sa se puna in tava vreo 2/3 din compozitie iar in restul sa se adauge respectiva cacao. Aluatul colorat se toarna deasupra celui necolorat, cit se poate de uniform. Se coace.

150 de grade, 30-40 de minute.

Compozitia se poate face si numai cu albusurile care ramin de la altceva, cum ar fi maioneza sau cozonacul.  In loc de trei oua, 5-6 albusuri.  Prajitura iese la fel. Nic nu se cunoaste ca nu are galbenus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: