Rulada cu carne tocata

Un kilogram de carne tocata de pasare sau porc. Se sareaza se adauga doua trei cepe mari date prin razatoarea mare, doi-trei ardei capia sau gogosari taiati cubulete, doi-trei morcovi, de asemenea rasi si cam tot atitia cartofi rasi o capatina de catei de usturoi zdrobiti. Verdeturi si arome dupa gust. Eu am pus marar, piper, boia iute, ghimbir nucsoara, cimbru… 4-5 oua crude, o mina de faina. Se omogenizeaza.

Intre timp se fierb 5-6 oua tari. Se curata si se taie pe jumatate cu grija sa nu se sfarime.

Din 1/2 din compozitia de mai sus se formeaza pe o bucata de folie de copt un dreptunghi cu lungimea egala cu tava in care urmeaza sa se coaca. Se aseaza jumatatile de oua pe mijloc, in sir regulat de la o margine la alta si se ruleaza compozitia obtinindu-se un rulou compact. Se infasoara in totalitate in folia de copt si se aseaza in tava. Eu am o tava mai lata, cam de doua ori si jumatate latimea uneia de cozonac in care coc o data doua rulade.

Sta la cuptorul incins cam o ora, o ora si jumatate. 150 de grade.

Anunțuri

5 răspunsuri la Rulada cu carne tocata

  1. nelucraciun spune:

    Dar colesterolul? Si celelalte.

  2. geomarz spune:

    Ce are colesterolul cu carnea de pasare ?
    Celelate, care sint?
    In alta ordine de idei, si cu colesterol mic se face IMA 😆
    Ceea ce nu inseamna ca indemn la acceptara unor nivele exagerate de colesterol.

  3. geomarz spune:

    Oul este cel mai minunat aliment inventat vreodata.
    Iar o asemenea rulada nu se maninca intr-o zi de catre o persoana. Ci de vreo cinci in doua trei zile.
    Faceti impartela si vedeti ca veniti fix pe necesarul zilnic de lipide proteine si ceva din glucide.
    Chiar si atunci cind este facuta din carne de porc, daca se consuma echilibrat (o data de doua ori pe luna), nu-i nici un fel de problema.
    Consumul zilnic, exagerat din orice aliment poate da dezechilibre severe…
    Nici fara grasimi nu se poate. Sint unele grasimi OBLIGATORII. Una dintre acestea este colesterolul. Organismul este destinat sa-si produca colesterol, chiar daca el nu este adus de alimnete.
    Este o intreaga teorie (a chibritului) despre colesterolul bun si cel rau. Parerea mea este ca totul tine de echilibru. Arare ori este vorba de altceva.

  4. Visit sermonjam.com for thousands of christ centered sermons….

    […]Rulada cu carne tocata « singur, singur, singur, intr-un han departe, doarme si hangiul, zarile-s desarte…[…]…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: