Sorin Oana isi da cu parerea

Un institut de cercetari textile din Romania (mai exsita asa ceva) s-a apucat de a facut un studiu din ratiuni cit se poate de normale. Dimensiunile hainelor. La copii.
Cu aceasta ocazie a ajuns, respectivul institut, la concluzia ca in zilele noastre copiii sint mai mari ca in urma cu mai multi ani. Mai mari si mai trupesi, la anumite virste. Mai apoi se mai subtiaza. Ceea ce nu era de mirat.
De mirat este comentariul facut de domnul de mai sus, medic de familie…
De ce s-a ales un obscur medic de familie sa faca la TVR comentarii in domeniu, nu pot spune. Mai competent mi s-ar fi parut vreun pediatru de renume. Sau nu mai avem asa ceva…
Eu, cel putin, nu mai stiu.
De cind s-a desfiintat facultatea de Pediatrie si copiii au trecut in grija medicilor generalisti o multime de minuni se intimpla cu copiii.
Dinsul, domnul de mai sus, nu a gasit altceva de comentat decit ca pe vremea comunistilor (sic) copiii erau mai mici pentru ca nu aveau ce minca. Dinsul nu stie ca pe vremea comunistilor s-a obtinut cea mai semnificativa marire a taliei la copii din toata istoria Romaniei.Si nu numai atit. S-a redus drastic rahitismul, s-a tratat si supravegheat RPA-ul, s-au implementat vaccinarile obligatorii si azi si, un lucru crucial in ingrijirea copiilor, s-a supravegheat destul de strict tuberculoza. Milioane de adulti isi datoreaza viata sistemului de sanatate instaurat de Voinea Marinescu in 1956.
Daca nu ar fi fost ceea ce este, adica un obscur medic de familie, domnul doctor Oana s-ar fi documentat si ar fi venit cu niste statistici seriate din ultimele secole, ultimii zeci de ani si ultmii ani… Le-ar fi comparat si ar fi tras niste concluzii poate nu atit de politizate si de aberante si, mai ales, neobligatorii.
Domniia sa a sesizta numai cresterea taliei la copii si nu s-a intrebat daca esantionul este semnificatv. Nu stiu de ce, dar tare ma tem ca masuratorile s-au facut in mediul urban, madiul rural fiind ignorat cu gratie.
Dupa cum spuneam afirma ca almentatia actuala a copiilor este mai BUNA decit anterior. Mincatul la McDonalds este mai bun decit mincatul acasa de produse gatite in casa de catre mama sau bunica respectivului odor? Cum se practica mai demult?
De unde stie dinsul daca in carnea provenita de la animale crescute in ferme si fortate HORMONAL sa ajunga rapid la o anumita talie inainte de sacrificare (altfel nu sint profitabile) nu exista doze importante de hormoni de crestere care au infuentat nefaovorabil talia acestor copii? De ce nu se intereseaza daca exista o crestere a dezechilibrelor hormonale la copii cei mari di frumosi pe care-i admira dinsul pe strada? Ca nici un moment nu s-a referit la experienta sa pesonala in supravegherea vreunui copil.
Una dinte cele mai frecventa modalitati de alergizare la antibiotice (mai ale penicilina si ampicilina in ROmania) este consumul de carne de pasare de crescatorie care contine o cantitate neacceptabil de mare din aceste antibiotice. Importul necontrolat de carne de la producatorii externi, import realizat de obscure si iresponsabile firme comerciale a permis patrunderea pe piata romanesaca a tuturor subproduselor de ultima speta care nu au nici un fel de vinzare in tara lor de bastina. Oare de ce nu s-ar intimpla tot asa si cu hormonii care se administreaza animalelor? Si aceasta marire a taliei sa fie numai un semnal de atentionare a ce va sa vina si un motiv de mindrie patriotarda.

Anunțuri

4 Responses to Sorin Oana isi da cu parerea

  1. Si eu cred ca hormonii de crestere folositi in industrie influenteaza negativ copii .

  2. Gabriela Resu spune:

    Hormonii respectivi influenteaza pe toti cei care consuma carne de la animalele stimulate astfel pentru crestere rapida! Respectivul Sorin Oana face si el apologia capitalismului, negand tot ce a fost facut bun in perioada in care Romania era tara socialista. Si au fost o multime de lucruri bune, acesta este adevarul!

  3. tratamenet naturiste…

    […]Sorin Oana isi da cu parerea « singur, singur, singur, intr-un han departe, doarme si hangiul, zarile-s desarte…[…]…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: