Gagarin si Che


Iuri Gagarin a fost primul om care a zburat in cosmos. Cel putin asa se sustine oficial. Am citit mai demult un material care poveste despre primele tentatitve de a trimite un om in spatiu care au fost ale rusilor. Primii 3 cosmonauti ale caror nume nu au fost facute cunoscute au murit in timpul zborurilor iar inainte de Gagarin a mai fost o tentativa care a dus un om in spatiu si care s-a intors cu el viu. La intoarcerea pe pamint, insa, din greseala capsula spatiala a cazut pe tertoriul Chinei. Cosmanautul a fost recuperat cu rani grave da catre chinez, ingrijit corect si a supravietuit. Daca nu ma insel, respectivul aviator era chiar unul dintre fii lui Stalin. Sau asa spunea poveste. El a ramas in China mai multa vreme, intre timp a avut loc zborul cu Gagarin iar existenta acestui prim cosmonaut intors viu din cosmos a fost trecuta sub tacere.
Gagarin a murit in 1968, la numai 34 de ani intr-un accident aviatic. Am vazut un maerial in care colegi de-ai lui, cosmonauti sovietici au voebit despe el iar unul dintre ei a povestit cum este foarte posibil sa se fi petrecut accidentul.
Gagarin se antrenase pentu a deveni aviator pe avioane de militare. La primul sau zbor independent cu un MIG-15, cu numai 7 ore de zbor efectuate cu instructor, dupa cea parcurs corect toate menevrele cerute de protocolul de pregatire, pe cind se intorcea la baza avionul s-a prabusit iar Gagarin nu a supravietuit.
Explicatia acestui eveniment ar fi aceea ca in afara de avionul lui, in zona respectiva de zbor a mai existat un alt aparat, un Suhoi supersonic puternic care a coborit sub plafonul de nori sa vada ce mai este pe acolo. A ajuns la circa 5-7 m de MIG pe care l-a dezechilibrat si l-a facut sa intre in picaj. Ininte de a atinge solul, Gagarin reusise sa redreseze avionul si ar mai fi avut nevoie de 2-3 secunde pentru a evita prabusirea. Timp pe care nu l-a mai avut.
Am tait toate evenimentele descrise.
Primele zboruri cu Sputnik, lansarile cu catelusa Laika si apoi cu Strelka si Belaka. Zborul lui Gagarin. Zborurile americane, prima femeie in spatiu si primul om pe luna.
Moartea lui Gagarin a fost unul dintre misterele care m-au urmarit toti acesti ani.

Reclame

One Response to Gagarin si Che

  1. Propaganda trebuia sustinuta si ea cumva ……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: