De ce se bate lumea sa lege incalzirea globala de CO2

Am vazut un material cu o zona amarita din Kenia.
Niste femei amarita carau lemne dintr-o padure muribunda sa fiarba apa murdara pe care o foloseau ulterior la gatit si baut.
Pentru ca fierbeau apa, eliberau CO2 si crestea concentratia de CO2 si asa, din cauza lor se va incalzi intreaga planeta si vom crapa cu totii (unii mai devreme altii mai tirziu). Noroc cu unii de le-au adus niste filtre (ce mama masii contin filtrele si de unde si cu ce costuri le reiinoiesc, nu se stie) ca ele sa nu mai fiarba apa (este stiut ca filtrele NU sint perfecte si NU inlatura in totalitate germeni ca vibrionul holeric, sa zicem care este endemic in zona) si asa sa nu se mai incalzeaza planeta… iar niste intreprinzatori sa NEGUSTOREASCA drepturile de eliberare de CO2 ale tarii si toata lumea sa fie fericita…
Iar nu inteleg de ce trebuiau sa care lemne cu spinarea de la 20 km departare cind puteau arde alte materiale de prin imprejurimi. Stiu ca in Baragan, unde nu era lemn, in copilaria mamei mele se ardeau paie si coceni cu foarte mult randament. In casa erau sobe care se incarcau de afara si incalzeau o camera pentru o noapte intreaga de iarna cu numai un cos de paie. Balegarul era uscat la soare si faceau ceea ce se numea ”tizic”, adica ce s-ar numi acum briketi si se considera foarte economici.
Ce vreau sa spun este ca civilizatia traditionala a avut si mai are, inca, solutii cit se poate de viabile economic si cum mai vreti la mai toate problemele cu care se confrunta civilizatia contemporana. Trebuie numai ceva bun simt pentru a le folosi si a renunta la o moda stupida si agresiva.

Anunțuri

One Response to De ce se bate lumea sa lege incalzirea globala de CO2

  1. Pai se fac afaceri colosale cu drepturile de pluare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: