Amintiri. Altele.

Apoi o seara in care ne itorceam toti de undeva. Mergeam pe linga caruta. In crucea dealului si urma sa coborim catre sat. Sub picioarele goale praful cald si catifelat. Caii mergeau la pas. Mosu era pe linga ei. Caruta goala. In jurul nostru mireasma infinita a verii si a vacantei. Pace si liniste catifelata.
Si constructia soselei de pe malul Dunarii, deasupra celei vechi in anii 65-70 cind toata tara stralucea sub trama de sosele noi.
Si ultima locomotiva cu abur care a intrat in Gara de Nord care tocmai se electificase. Trenurile elegante, sigure, curate si civilizate ale anilor 60-70 cu oprirea in gara de la Orsova unde pe peron se vindeau chite de cirese (romince) si rahat (turcii de la Ada Kaleh) cu care nu pregetam sa plecam singuri la 12-14 ani catre Lugoj. Nu as avea curajul sa-mi las la vremea aceasta nepotii singuri intr-o asemnea aventura periculoasa.
Si Bucurestiul noaptea la Universitate in 1972-3 cu becurile lui de ceata proaspat instalate. Nu cred ca am vazut o noapte mai frumoasa in oras de atunci.
Sau cofetaria mica si cocheta din spatele facutatii unde cumparam sera, dupa cursuri, cite un cataif..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: