Ionel Robert Lazar

In continuarea discutiei pe care am avut-o.

Dupa caderea URSS peste tot, aproape, in lume partidele comuniste au intrat in remisie. Au disparut partial sau total din viata politica.

Situatia din Romania este cunoscuta. Prin anii 90 PCR a fost interzis prin lege. Cu toate acestea au fost extrem de umeraose tentative de reinregistrare a unui partid comunist, tentative care au avut esecuri succesive la tribunale. Cu toate acestea, in acest moment exist vreo trei partide care au un numele lor cuvintul comunist: Partidul Comunist secolul 21, Partidul Comunitar, Partidul Comunist din Romania sau program decalrat comunist PSR (Partidul Socialist fost Aianta Socialista).

Nici Franta nu o duce mai bine. PCF actual este un fragment din fostul PCF dupa ce din el s-au desprins mai multe ramuri. Nu pot sa scriu aum numele lor. Marul discordiei a fost lupta de clasa. Actualul PCF nu accepta exsitenta claselor sociale si a luptei de clasa.

In Itlaia, la fel.

Cit priveste teoria marxista, eu am o mare problema. Aceea cu clasele sociale.

De la aparitia societatii umane au existat. Poate in comuna primitiva sa nu fi fost. Dar in rest, au existat. Comunismul definit de Marx-Engels va fi o societate fara clase. Mi se pare ilogic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: